6 Ocak 2008 Pazar

İŞTE ÇAY KEYFİ;UN KURABİYESİ,PAZAR GÜNÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZİ...
















PAZAR GÜNLERİ MUTLAKA KURABİYE,BÖREK YA DA TATLI YAPIYORUZ.ÇALIŞAN ANNELER SİZDE MUTLAKA BENİM GİBİSİNİZDİR.HAFTA İÇİ PEK BUNLARLA UĞRAŞMAYA VAKTİMİZ OLMUYOR.BİZDE HAFTA SONLARI KIZIMLA BERABER BİŞEYLER YAPIYORUZ.İŞTE MÜTHİŞ GÜZEL UN KURABİYELERİMİZ.BİZDEN TAVSİYE MUTLAKA DENEMELİSİNİZ.ÜSTELİK HEMEN BAYATLAMIYOR.HATTA 1 ,2 GÜN KALDIKÇA TADI DAHA GÜZEL VE YUMUŞAK OLUYOR...İŞTE TARİFİ:))

MALZEMELER:1 paket margarin,1 çay bardağı kadar sıvı yağ,1 su bardağı pudra şekeri,1 paket kabartma tozu,1 çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar un.(bazen içine portakal kabuğu rendeliyorum.müthiş bir koku veriyor.dilerseniz koyabilirsiniz.limon kabuğuda olabilir.)

YAPILIŞI:Margarin,sıvı yağ ,pudra şekerini bir kabın içinde birbirine iyice yedirerek karıştıralım.Kabartma tozu,karbonatı bir miktar unun içinde karıştırarak karışımımıza ekleyelim.Yoğurmaya devam edelim .Sonra tekrar un ilave edelim.Ben göz kararı koyuyorum unu,sizde hamur iyice elinize yapışmayacak şekle gelene kadar un ilave edin.Hatta o kıvama geldikten sonra biraz daha un ilave etmeye devam edin.Hamuru bir miktar elinize alıp sıktığınızda hamur birbirine yapışacak ama ortadan ikiye böldüğünüzde nerdeyse ufalanacak gibi olacak.Kıvamı böyle tutturabilirsiniz.Daha sonra elimize bir miktar hamuru alıp yuvarlıyor ve tıpkı oklava şeklinde uzatıyoruz.Daha sonra baklava şeklinde kesip unlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz.160 derece li fırında üstleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerine pudra şekeri döküyoruz.Un kurabiyelerimiz hazır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: