30 Aralık 2007 Pazar

KOKULU MUMLAR:))




SEVDİKLERİNİZE YENİ YIL ARMAĞANI OLARAK KOKULU MUMLAR HEDİYE EDİN. GÖRSEL OLARAK ÇOK GÜZELLER.KOKULARI İSE MÜKEMMEL:))

İYİ YILLAR:))


SELAM:))BEN TUĞÇE:))HERKESİN YENİ YILINI KUTLAR,SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİM:))

NASREDDİN HOCA:))




TUĞÇE NASREDDİN HOCA FIKRALARINI ÇOK SEVİYOR.ONA ÇOK GÜZEL BİR KİTAP ALDIM.BİR HARİKA:))RESİMLİ ÇOK GÜZEL BİR KİTAP.FIKRALAR ANLATILDIKTAN SONRA FIKRALARLA İLGİLİ SORULAR SORULUYOR.AYRICA AYNI KONU İLE İLGİLİ SİZDE BİR FIKRA YAZIN DİYOR.YARATICILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROGRAM UYGULAMIŞLAR.NASREDDİN HOCA SEVENLERE MUTLAKA TAVSİYE EDİYORUZ...

29 Aralık 2007 Cumartesi

YENİ YIL AĞACINIZA YA DA BUZDOLABINIZA SÜSLER YAPIN:))















ÖNCE BİR MİKTAR UNU, TUTKALLA KARIŞTIRARAK YUMUŞAK BİR HAMUR HAZIRLAYALIM.HAMURLARIMIZI HAZIRLADIKTAN SONRA MUTLAKA STREÇ FİLMLE SARALIM.STREÇ FİLMLE SARMASSAK ÇABUK KURUYABİLİR.















DAHA SONRA BİR MİKTAR HAMUR ALIP, MERDANE YARDIMIYLA AÇALIM.KALINLIĞI YAKLAŞIK 2 ,3 MM OLMALI. EVİNİZDE KURABİYE KALIPLARI VARSA ONLARLA DEĞİŞİK ŞEKİLLER UYGULAYABİLİRSİNİZ.















KALIPLARINIZ YOKSA KENDİNİZDE DEĞİŞİK ŞEKİLER YAPABİLİR,YARATICILIĞINIZI GELİŞTİREBİLİRSİNİZ.ŞEKİLLENDİRDİĞİMİZ BU HAMURLARI KURUMAYA BIRAKIYORUZ. HAMURLARIMIZIN KURUMASI BİRAZ ZAMAN ALABİLİR.





HAMURLARIMIZ KURUDUKTAN SONRA GUAJ BOYALARLA İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERDE BOYAYALIM.KURUDUKTAN SONRA VERNİK İLE VERNİKLEYELİM.DAHA SONRA ARKA KISIMLARINA KÜÇÜK MIKNATISLAR YAPIŞTIRARAK İSTERSENİZ BUZDALABI SÜSÜ YAPABİLİRSİNİZ. YA DA ARKA TARAFLARINI SİMLİ İPLER ASIP YENİ YIL AĞACANIZA ÇOK GÜZEL SÜSLER HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.ÜSTELİK SİZİN İÇİN VE ÇOCUĞUNUZ İÇİN ÇOK EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ BİR UĞRAŞ.YARATICILIKLARININ GELİŞMESİNİ SAĞLIYOR. DENEYİN ÇOK ZEVK ALACAKSINIZ.

28 Aralık 2007 Cuma

BU DERGİLER ÇOK GÜZEL...




TUĞÇE'YE BU DERGİLERİ MUTLAKA HER AY ALMAYA ÇALIŞIYORUM.İÇERİKLERİ ÇOK GÜZEL.ÇOK EĞİTİCİ BİLGİLER VAR.BEN BİLE BİLMEDİĞİM ÇOĞU ŞEYİ ÖĞRENİYORUM.TAVSİYE EDERİM...

27 Aralık 2007 Perşembe

işte çikolatanın kaynağı KAKAO AĞACI...

















ÇOCUKLARIMIZIN HATTA BİZLERİN VAZGEÇİLMEZ MUTLULUK KAYNAĞI OLAN ÇİKOLATININ YAPILDIĞI BU AĞACI BİLİYORMUSUNUZ?ÇİKOLATA YAPIMINDA KULLANILAN KAKAO :KAKAO AĞACININ MEYVELERİNDE BULUNAN ÇEKİRDEKLERDEN,YENİ TOHUMLARDAN ELDE EDİLİYORMUŞ.ÇEKİRDEKLER TEMİZLENDİKTEN SONRA KAVRULUP YAĞLARI ÇIKARILIYORMUŞ.İŞTE ÇİKOLATA BU KAKAO AĞACINDAN YAPILIYORMUŞ.
İŞTE HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ MUTLULUK KAYNAĞI OLAN
ÇİKOLATANIN YAPILIŞI ....BİR HAYLİ ZAHMETLİ...

TUĞÇE'NİN HEDİYELERİ...




BU HEDİYELERİ TUĞÇENİN DEDESİ VE AMCASI ALMIŞLAR.HAVALARA UÇTU.O KADAR ÇOK OYUNCAĞI VAR AMA YİNEDE OYUNCAKLARA DOYMUYOR.ZATEN DOĞUMGÜNÜ BAYRAM DERKEN BİR SÜRÜ HEDİYESİ OLDU.ŞİMDİDE YENİ YIL...SANARIM ŞİMDİKİ ÇOCUKLARIN HEPSİ BÖYLE NE KADAR ÇOK VERSENDE DAHA FAZLASINI İSTİYORLAR.SANIRIM BU EN ÇOK BÜYÜKLERİN HATASI.ÇOCUKLARIMIZA HEDİYE ALIRKEN VE VERİRKEN SANKİ KENDİ ÇOCUKLUĞUMUZU YAŞIYORUZ.ELİMİZDEDE İMKANLAR VARSA BİR TÜRLÜ KENDİMİZE DUR DİYEMİYORUZ.BUDA ÇOCUKLARIMIZI ŞIMARTIYOR VE YOK DEDİĞİMİZDE KABULLENEMİYORLAR...

26 Aralık 2007 Çarşamba

KAŞARPEYNİRLİ PUAÇA...


PAZAR GÜNÜ TUĞÇE'YLE BEREBER PUAÇA YAPTIK.ÇOK TA GÜZEL OLDU.SİZEDE TARİFİNİ VERMEK İSTİYORUM.MUTLAKA DENEYİN:))
MALZEMELER:1 paket margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu,1 çay kaşığı karbonat,tuz,un ,2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek),çörekotu,susamda olabilir.
İÇ MALZEMESİ:Rendelenmiş kaşar peyniri,maydonoz YAPILIŞI:margarin,sıvı yağ,yoğurt ,yumurtayı (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın) bir kapta karıştırın .margarinin iyice ezilmesini sağlayın.başka bir yerde 1 bardak kadar unun içerisine kabartma tozunu,karbonatı koyup karıştırın.(kabartma tozunun önce unun içerisine karıtırılması puaçalarınızın daha iyi kabarmasını sağlayacaktır)daha sonra karışıma 1 ,2 tutam tuz ve unu ekleyin tekrar karıştırmaya devam ederek un ilave edin.ben genelde göz kararı un ilave ettiğim için size bir miktar veremeyeceğim.Ama hamurunuz karıştırdığınız kaba ve elinize yapışmıyacak şekilde ayrıca yumuşak olması gerekiyor.sizde göz kararı ayarlayabilirsiniz.Azar azar un koymayı denerseniz kıvamı tutturabilirsiniz.Daha sonra küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayıp bastırarak iç malzemesini koyun.üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra 180 derece fırında alt üstleri kazarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun:))

RESİM YAPMAK ÇOK GÜZEL:))



TUĞÇE'DE BENİM GİBİ RESİM YAPMAYI ÇOK SEVİYOR.FIRSAT BULDUĞUMUZ BOŞ ZAMANLARDA MUTLAKA BERABER RESİMLER YAPARIZ.RESMİ SEVMESİ ÇOK HOŞUMA GİDİYOR.ONA TUĞÇE HADİ RESİM YAPALIM DEDİĞİMDE HAVALARA UÇUYOR.BAZENDE BENİM YAPTIĞIM RESİMLERİN AYNISI TEKRAR BANA ÇİZDİRİP KENDİSİ BOYAMAK İSTİYOR.



BENİM YAPTIĞIM RESİM...


BENİM YAPTIĞIM TUĞÇE'NİN BOYADIĞI RESİM...

ORTAOKUL VE LİSE YILLARINDA YAPTIĞIM YAĞLIBOYA TABLOLAR...




22 Aralık 2007 Cumartesi

BU GÜN TUĞÇE'YLE SİNEMAYA GİTTİK:))

İki gündür tuğçenin ısrarlarına dayanamayıp,nihayet bugün onu sinemaya götürdüm.Arı filmini izledik.Çok güzel renkli ve eğitici bir filmdi.İzlemeyenler varsa mutlaka izlesinler:))Ben bile çok büyük bir zevk aldım izlerken...Arıların hayatımızdaki önemini ve doğanın vazgeçilmez bir öğesi olduklarını çok hoş bir çizgiyle anlatmışlar.Ayrıca arı barry'i Cem Yılmaz seslendirmiş çokta güzel olmuş.Biz çok beğendik:))

ARI FİLMİ:))


FİLMDEN KARELER / MOVIE PICTURES


















ARI FİLMİ:))

ARI FİLMİ

Orjinal Adı: Bee Movie Yönetmen: Simon J. Smith, Steve Hickner Seslendirme: Jerry Seinfeld, Renee Zellweger, Matthew Broderick, Chris Rock, Alan Arkin Senaryo: Jerry Seinfeld, Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin Sanat Yönetmeni: Christophe Lautrette Müzik: Rupert Gregson-Williams Kurgu: Nick Fletcher Tür: Animasyon, Komedi Süre: 90 Dk. Yapım: 2007 - Gösterim tarihi: 14 Aralık 2007
Editörün Notu: DreamWorks’ün yeni bilgisayar-animasyon filmi.


Konu:


Barry B. Benson (Jerry Seinfeld), üniversite mezunu genç bir arıdır. Ancak yaşadığı arı kovanına dönünce onu bekleyen tek kariyer seçeneğinin bal yapmak olduğunu görünce hayal kırıklığına uğrar. Kovandan çıkıp New York’a yolculuk yaptığı bir günde ölümün eşiğine gelen Barry’nin hayatını Vanessa (Renee Zellweger) adlı bir çiçekçi kadın kurtarır. İkisi arasında sağlam dostluğa dayalı bir ilişki gelişirken genç arı Barry, arıların ürettiği ballara insanların zorbalıkla el koyduğunu ve sonra da afiyetle yediğini keşfeder. Bunun üzerine insanlara karşı dava açmaya karar verir. Ancak Barry’nin bu girişimi sonucunda insanlarla arılar arasında şiddetli bir çatışma başlayacak, genç arımız bu meydan savaşının tam ortasında kalacaktır.

Kaynak:
http://www.sineport.com/vizyon/index.html

19 Aralık 2007 Çarşamba

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN:))


BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMINI KUTLAR,SAĞLIK VE SIHAT İLE İYİ BAYRAMLAR GEÇİRMENİZİ DİLERİM...

İYİ BAYRAMLAR:))


SELAM BEN TUĞÇE;HERKESİN KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN...

WİNX ÇILGINLIĞI...FLORA....


TUĞÇE WİNX KIZLARIDAN EN ÇOK FLORA'YI SEVİYOR.BU RESiMLERİDE GÖRÜCE DAYANAMAYIP SİTEYE KOYDURTTU. SİZİNDE BİR KIZINIZ VARSA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ DAHA İYİ ANLARSINIZ.ÇOĞU KIZ ÇOCUKLARI WİNX KIZLARINA BAYILIYOR.ÖZELLİKLEDE FLORA'YA...

WİNX ÇILGINLIĞI...FLORA....

FLORA...

GÜNLÜK...








TUĞÇE DUYGULARINI YAZARAK ANLATMAYI ÇOK SEVİYOR.OKUL ÖNLÜĞÜNÜN CEBİNDE KÜÇÜK KÜÇÜK NOTLAR BULUYORUM.O GÜN İÇERİSİDE OLAN BAZI OLAYLARI YAZIYOR.BÜŞRA MERVENİN SAÇINI ÇEKTİ.HASAN BURAK BANA VURDU. BUNUN GİBİ BAZI KONULARI YAZMA İHTİYACI DUYUYOR. BU YÜZDEN BENDE ONA BİR GÜNLÜK ALMAYA KARAR VERDİM.İÇİNİ DOYA DOYA DÖKSÜN DİYE....

18 Aralık 2007 Salı

WİNX BARDAKLARI...


BARDAKLAR ÇOK HOŞ DEĞİLMİ ?BENİM BİLE BAZEN ONLARI KULLANASIM GELİYO:))

WİNX ÇILGINLIĞI...


HER KIZ ÇOCUĞU GİBİ TUĞÇEDE WİNX KIZLARINA BAYILIYOR.. ÇANTASI BARDAKLARI WİNX KIZLARI İLE SÜSLÜ..CD LERİDE UNUTMAYALIM .HİÇ SIKILMADAN SAATLERCE WİNX KIZLARINI SEYREDİYOR...


BARBİE ADALAR PRENSESİ


ÇOK GÜZEL MÜZİKAL BİR FİLM...

KONUSU:Küçük kız;Rosella(barbie)korkunç bir gemi kazası sonucu ıssız bir adaya düşer.Burada sevgi dolu arkadaşları kırmızı panda Sagi,tavus kuşu Azul ve bebek fil Tika ile konuşmayı ve şarkı söylemeyi öğrenir.

ÇOK HOŞ VE GÜZEL BİR FİLM...

SELAM BEN TUĞÇE:BARBİE'NİN BÜTÜN FİLMLERİNİ SEYRETTİM.BARBİE ADALAR PRENSESİ EN ÇOK SEVDİKLERİMDEN BİR TANESİ.MUTLAKA İZLEYİN...

17 Aralık 2007 Pazartesi

YENİ YIL GELİYOR...



TUĞÇE BÜYÜK BİR HEYECANLA AĞACINI SÜSLEDİ.
YENİ YILIN GELMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR.O KADAR ŞANSLIKİ DOĞUM GÜNÜ NÜ YENİ KUTLADIK.BİRKAÇ GÜN SONRA BAYRAM,SONRADA YENİ YIL GELSİN HEDİYELER...BİR SÜRÜ HEDİYE ALDI DOĞUM GÜNÜNDE YİNEDE YILBAŞINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR...ŞİMDİDEN AĞACIM ALTINA HEDİYELERİMİ HAZIRLAYIN DİYOR.